Pages

Monday, May 23, 2011

Maaf, Ini Adalah Terbaik ( Kisah ku sebenar)

Awal tahun 2008 , pada 03/03/2008 aku dan Rahman terjalin hubungan  bah kata lain "couple" ini juga my 1st love dalam zaman remaja ku.. kami berhubung melalui SMS dan call, aku lepasan SPM 2007  menunggu result SPM aku.....
 setelah keluar result SPM aku,   aku meneruskan  perjuangan ku di kelantan iaitu di kolej teknologi darulnaim (KTD)..Hubungan aku dengan Rahman seperti biasa dan aku sentiasa berhubung dari masa kesemasa..Every morning and night ucapan Gud morning  and gud Night dear Aku terima.. sometime aku terfikir tentang aku dan Rahman , aku bukan mahram Rahman kenapa aku biar dia memenggil aku  dear  dan cyg  hermmm.....Hanya beberapa ketika aku insaf lepas tu aku lupa..


Kolej Teknologi Darulnaim , kolej ku  :-


  1. Aku kenal apa  islam ?
  2. Bagaimana islam hidup?
  3. hubungan antara siswi dan siswa?
  4. Tarbbiyah yang baik?
  5. Aku memperolehi teman-teman tahu tentang islam.
  6. mengenal aku cara hidup ku sebenar?
  7. banyak lagi aku perolehi****Alhamdullilah..

aku singkatkan cerita aku, kini aku di sem akhir sebelum melangkah ke final kami sekelas  ada  tugasan iaitu projek  dalam sem akhir ini aku mempunyai dua projek besar dan dua mini projek, yang mini ok la dapat buat tapi yang projek besar ini memakan masa yang lama dan kefahaman yang benyak so, hubungan aku dan Rahman makin hari makin renggang aku tidak kisah dan rasa rindu seperti dulu hilang begitu sahaja  ***Alhamdullilah .....Satu malam aku terfikir perlu ke aku teruskan hubungan HARAM ini ??
kepala otak aku terlayang Ya Allah akhirNya engkau bukan pintu hatiku ***ku terukir senyuman :)
selama ini aku tahu hubungan aku dengan Rahman adalah HARAM , tapi kenapa aku terus tunduk dengan  nafsu aku dulu kenapa sekarang baru pintu hati aku dibuka..Ya Allah, 3 tahun aku menjalin hubungan HARAM dengan bukan mahram ku terlalu banyak dosa yang aku perolehi  :( ... 
aku tidak berhubung dengan  Rahman selama seminggu  aku biar kan sahaja aku hanya tunggu masa yang terbaik untuk aku luahkan padanya aku takut menyakiti hatinya aku takut melukakan hatinya...Tapi 
http://www.iluvislam.com yang membuat aku teruskan untuk teruskan target ku ...
aku menunggu SMS atau Call dia......satu  malam  Ring Ring ring ring !!!
call dari Rahman ......aku angkat 


 Aku : As'salam....


Rahman : Wsalam....Cyg chat?


Aku : Chat... **Ya Allah bantui aku...


Rahman : Makan dah?? busy terus lama x msg?


Aku : Maaf cyg banyak kerja yang kena siapkan...Makan dah..
Aku : 1st of all sorry dulu ye...


Rahman : knpa ni mitak  maaf bnyak kali nie?..Cuba terangkan...


Aku : Rahman, kita kenalkan diri kita sebagai aku dan kaw  boleh?


Rahman : knpa cyg nie?......


Aku : Maaf..harap xeya meseg aku atau call aku harap kw faham....***aku perlu kuat


Rahman : knpa nie cyg dah ada yg len ke?


Aku : a'haa.. aku ada yang len aku jatuh hati pada jalanNya maaf...harap  faham kw carik la len aku xmampu teruskan hubungan ini*..k As'salam *** aku off hp aku....




Alhamdullilah aku rasa tenang dan rasa sangat-sangat bahagia setelah aku luahkan pada Rahman , maaf Rahman... 
Astaghfirullahalazim... Aku beristighfar panjang. Ku kesat peluh di dahi... Air mata jahiliyah ku deras menitis membahasi meja. Sedikit terpercik pada keyboard laptop. Aku tak sangka perkara seperti ini akan terjadi sepantas ini. Ringkas, lembut, berhikmah  yang jelas membuat aku tidak terkata. Sedih, pilu, kecewa, dan sesekali timbul rasa kesal pun ada. Tapi, semua itu tak bermakna lagi...
Ku pasrah dan terima sahaja keputusan yang dibuat oleh diriku sendiri. Di saat ini, hanya Allah yang bisa mendengar bisikan hati rapuh ini. Dialah juga tempat ku pohon keampunan atas segala kekeliruan yang telah aku timbulkan. Rupanya selama ini aku telah tertipu dengan biskan musuh, mengikut jalan taghut, mencampurkan halal dan haram, serta mengandunkan yang Islam dan al-hawa.......
Peliharala hati ini ya Allah....
Ya Allah tenangkan hati ini sentiasa amin..:)

4 ulasan:

hanizaki said...

subhanAllah,,
dear sida, moga rahmat Allah melimpah keatasmu sygku=)

Warkah Dari Ku said...

terima kasih ummu yg dsygi...
insha'Allah....
:)

SAZZY said...

aku pown nak menyibuk jgak......what ever the way u make for HIM, is the best..............-LIGHT OF SCENT LOVE GOOD.....-

Warkah Dari Ku said...

Sazzy Nurul...heeeeee meyebuk gak...BTW trimaz

Post a Comment

Thank You ALLAH...